Blog

August 17, 2017

Sportolni készülsz, vagy étkezni, vitamint szedni? Jó tudni, hogy mikor a leghasznosabb az egészségednek amit éppen teszel.

Hagyományos kínai biológiai óra

A hagyományos kínai orvoslás szerint az ember és a természet egységet alkot. Mivel az ember a természet része, életmódjában alkalmazkodnia kell a természet törvényeihez. A szervek biológiai aktivitása szorosan összekapcsolódik a nap 12 órás ciklusával. Az emberi test napi energiájának keringése olyan kifinomult rendszer, amely a hagyományos kínai holisztikus gyógyító eljárásokban egyaránt segítséget nyújt a diagnózis, a kezelés és az egészségvédelem során.

Az energiafázisok, vagy biológiai szervóra ismerete rendkívül hosszú történelemre tekint vissza. Elméleti alapjai a Sárga Császár (Kr. e. 260-210) Belgyógyászati Könyvében találhatók meg, így ez a hagyományos kínai orvostudomány kincstárának egyik legklasszikusabb elmélete.

Az energiakeringés 24 óra alatt egy teljes ciklust ír le és ezalatt 2-2 órás periódusokban más-más meridiánban é...

September 23, 2016

Az ember legnagyobb ellenségének a félelmet tekintik. A félelem rejlik a kudarc, betegesség, rossz emberi kapcsolatok mögött.

Emberek milliói félnek a múlttól, a jövőtől, az öregségtől, az elmebajtól, a haláltól…
A félelem elméd egy gondolata, tehát saját gondolatodtól rettegsz.
Normális és abnormális félelem
Mindössze kétféle félelem születik együtt az emberrel: a leeséstől és a zajtól való félelem. Ezt a riasztórendszert az önfenntartás eszközeként kapjuk a természettől. A normális félelem jó dolog. Hallod, hogy autó közeleg az úton, félreállsz, hogy el ne üssön és életben maradj. Az elgázolás futó félelmét leküzdi a cselekvés. Összes többi félelmedet szülőktől, rokonoktól, tanároktól és mindazoktól tanultad, akik életed korai éveiben befolyást gyakoroltak rád.

“A kisfiú megbénulhat a rémülettől, amikor azzal ijesztgetik, hogy mumus van az ágya alatt, aki el fogja vinni. Ekkor apja lámpát gyújt, és megmutatja, hogy nincs ott semmi, a gyermek pedig megszabadul félelmétől. Az elméjében l...

August 19, 2016

Forrás Népújság, Menyárt Borbála újságíró

Cikk | május 29, 2013 - 18:18 | Beküldő: Menyhárt Borbála

– ezt kellene pár évig a kamaszok homlokára kiírni – jegyezte meg szellemesen dr. Vekerdy Tamás szombaton Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes székházában tartott előadásán. A legismertebb és legkedveltebb magyar gyermekpszichológusnak számító szakember szerint, aki nem először nyűgözte le a marosvásárhelyi hallgatóságot a Nyitott Akadémia meghívottjaként, a legjobb tanács, amivel szolgálhat a szülőknek, az, hogy engedjék el és fogadják el kamaszkorú gyereküket olyannak, amilyen.

Aki valaha is meghallgatta dr. Vekerdy Tamást előadásain, tudja, hogy minden alkalommal sikerül megnyernie közönségét közvetlenségével, szellemességével, életszerű példáival, interaktív előadásával és gyakorlatias tanácsaival.

A gyereknek nem az a dolga, hogy alkalmazkodjon!

A Visszatalálunk egymáshoz? Konfliktusok és megoldások a szülő–gyermek kapcsolatban című marosvásárhelyi előadásának már az elején leszögezt...

June 3, 2016

Az olajrágás egy Ázsiából származó ősi tisztító- és méregtelenítő eljárás. Rendszeres gyakorlásával folyamatos méregtelenítéssel ajándékozzuk meg magunkat.

Hogyan végezzük?

Reggel, közvetlenül felkelés után vegyünk a szájunkba egy evőkanál hidegen sajtolt olajat. Ez lehet napraforgó-, oliva- vagy szezámmagolaj. Az olajat 15-20 percen át (de legalább 10 percig) alaposan, lassan forgassuk meg a szájunkban, zubogtassuk át a fogaink között, úgy hogy minden nyálkahártya felülettel érintkezzen. Ne gargarizáljunk, és véletlenül se nyeljük le! A végén köpjük ki, és alaposan, 3-4-szer langyos sós vízzel öblítsük ki a szájüregünket, illetve mossunk fogat. Ezután lehet enni-inni, reggelizni… 

Az olajrágást ne úgy fogjuk fel,

 

mint egy néhány hétig tartó tisztítókúrát, hanem építsük be életünkbe, tegyük annak szerves részévé. 

Személyes tapasztalataink alapján azt mondhatjuk, hogy a kezdeti idegenkedést követően, néhány nap után könnyen megbarátkozunk a nyers olaj ízével, és egy pár hét kitartó gyakorl...

June 2, 2016

"Az élettan lényegét egy régi alkímiai hasonlattal lehet legjobban szemléltetni: az emberi test olyan, mint az alkímiai olvasztótégely vagy egy szent üst, ami alatt ég a tűz.

A tűz nagyságát a levegő mennyisége szabályozza. Az üstbe víz és táplálék kerül. A táplálékot a tűz felhevíti és átalakítja különböző minőségű tápanyagokká. Ha túl nagy a hő, akkor gyorsan elpárolog a víz, salakká zsugorodik a táplálék, lefogy és elemésztődik a test, sok betegség forrását táplálva ezzel. Ha viszont túl kicsi a tűz, akkor nem fő meg a táplálék, vizes lerakódások és át nem alakult táplálékmaradványok mérgezik és hízlalják a testet.

Az emberben lévő természetes intelligencia ezt általában a bevitt tápanyagok milyenségével korrigálja, de ha nem, akkor betegség keletkezik. Ha a levegő sok, vagy elhatalmasodik, akkor felfokozza vagy a tüzet, vagy a vizet attól függően, hogy melyik van túlsúlyban. Ha pedig a levegő kevés, akkor nem serkenti eléggé az áramlást és az átalakulást, s így ez salakok és mérgek...

Please reload

Featured Posts

A szent üst főzetei ...élettan

June 2, 2016

1/1
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

2000 Szentendre

Bartók B. 5. b.

Írj nekünk!

Tel: +36-30-488-7332

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2016 by dr. Mátyók Györgyi, Proudly created with Wix.com

 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now